Congres Out of The Box - 19 oktober 2018!

Op vrijdag 19 oktober 2018 vond het congres DOTzorg met als titel "Out of the Box" plaats. Het congres werd georganiseerd door de afdeling Vlaams-Brabant en ging door in eventcentrum Den Berg in Londerzeel. 

Onder ruime belangstelling van 130 directeurs van openbare woonzorgcentra opende moderator Robert Geeraert het congres. Hij begon met een ontroerende hulde aan drie collega's uit Vlaams-Brabant die in 2018 overleden zijn. 

De eerste spreker was Herman Konings die een inzicht gaf in wat de volgende generaties consumenten anders willen en zullen doen. Hij pleitte voor een verweven, sociale, emotionele en artificiële intelligentie. 

De tweede spreker kwam uit Zweden om een toelichting te geven over het Tubbemodel. Lilian Bohlin en haar collega Sara Johansson vertelden hoe het Tubbemodel erin slaagt om ouderen de regie over hun dagelijks leven te laten behouden en aan het beleid van "Tobberodshus" te participeren. 

De laatste spreker was Nederlander Wouter Hart die pleitte voor een harmonisch samenspel tussen de visie (de bedoeling), het operationeel waar maken van de visie (de leefwereld) en de faciliterende systeemwereld. Alleen voorzieningen die dit evenwicht bereiken, kunnen echt excelleren. 

Op het einde van het congres werd de winnaar van de westrijd gehuldigd. Directeurs konden immers een vernieuwend of creatief project uit hun woonzorgcentrum onder de aandacht brengen. Veertien kwalitatieve inzendingen werden ontvangen, maar de winnaar werd zorgbedrijf Rivierenland - WZC Sint-Elisabeth (Sint-Katelijne-Waver) met het project 'visuele oriëntatie van bewoners met dementie tijdens de nacht'. Directeur Maddy Van Den Bergh kon uit de handen van sponsor CEVI-Logins een prijs ter waarde van € 720 ontvangen voor een Escape Game voor 36 personeelsleden. 

Een nieuwigheid waren ook de speakerscorners waarop 7 firma's hun nieuwste producten kenbaar maakten aan de aanwezigen. Tussen de standen van onze 26 sponsors was het verder aangemaam vertoeven. Kortom, een geslaagde editie van het congres DOTzorg.  

Herbekijk alvast de presentaties van onze sprekers:

Presentatie Herman Konings

Presentatie Tubemodel - Lilian Bohlin

Presentatie Wouter Hart - Verdraaide organisaties

Maatschappelijke zetel: Jan De Moor
Bruisbeke 36 - 9520 Sint-Lievens-Houtem - 053/ 60 30 20 - info@dotzorg.be